Strafrechtelijk probleem? Bel ons op 010 - 476 00 00
Le Cocq Jongsma Advocaten
Let op! Per 20 november 2017 zijn wij verhuisd.
Westerstraat 29 | 3016 DG Rotterdam
Le Cocq Jongsma Blok Advocaten Rotterdam

Strafrecht

Het strafrecht in Nederland kan worden onderverdeeld in twee categorieën te weten het commune strafrecht en het economisch strafrecht.


Commune strafrecht

Onder het commune strafrecht wordt verstaan de klassieke delicten als vermogensdelicten, geweldsdelicten, overtreding van de Opiumwet, georganiseerde criminaliteit, zedendelicten etc.

Bij Le Cocq Jongsma Blok behandelen de strafrechtadvocaten alle voorkomende commune strafzaken. De nadruk ligt hierbij op de behandeling van de zogenaamde megazaken en andere grote strafzaken aangaande de vermeende im- en export van verdovende middelen, wapens en personen, geweldsdelicten, waaronder levensdelicten en grote vermogensdelicten. Daarnaast behandelen onze strafrechtadvocaten ook de middelgrote en kleine strafzaken.

Economisch strafrecht

Onder het economisch strafrecht wordt onder meer verstaan fraude, milieustrafrecht, fiscaal strafrecht en medisch strafrecht.

Bij Le Cocq Jongsma Blok behandelen de strafrechtadvocaten alle voorkomende economische strafzaken. De strafrechtadvocaten zijn in dit kader actief geweest in strafzaken aangaande vermeende beursfraude, belastingfraude, milieuvervuiling, beroepsfouten van medici en in ondermeer de navolgende sectoren, de voedingsmiddelenindustrie, de bouwsector, de agrarische sector, vervoer van gevaarlijke stoffen, het transportwezen, het loodswezen en de gezondheidszorg.

Le Cocq Jongsma Blok Advocaten is een van de weinige strafrechtkantoren waar een zeer hoogwaardige commune strafpraktijk wordt gecompleteerd door een even hoogwaardige praktijk in het financieel-economisch strafrecht. Dit maakt Le Cocq Jongsma Blok uniek in Nederland.