Strafrechtelijk probleem? Bel ons op 010 - 476 00 00
Le Cocq Jongsma Advocaten
Let op! Per 20 november 2017 zijn wij verhuisd.
Westerstraat 29 | 3016 DG Rotterdam
Le Cocq Jongsma Blok Advocaten Rotterdam

Mr. J-L.A.M. le Cocq d'Armandville


Partner

Mr. J-L.A.M. le Cocq d'Armandville


Partner


Mr. Le Cocq is in 1973 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en beëdigd als advocaat te Rotterdam in 1974. Mr. Le Cocq is oprichter van het kantoor en is strafrechtspecialist in de meest brede zin van het woord. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de Opleiding Specialisatie Strafrecht en heeft deze opleiding vanzelfsprekend afgerond.

Mr. Le Cocq behandelt overwegend strafzaken aangaande georganiseerde criminaliteit (Opiumwet) en geweldsdelicten waaronder levensdelicten. Mr. Le Cocq behandelt voorts cassatiestrafzaken bij de Hoge Raad.

In zijn lange carrière trad en treedt mr. Le Cocq op in grote (mega) strafzaken zoals het Dagger-onderzoek (grootschalige import verdovende middelen), het Dover-onderzoek (geruchtmakende mensensmokkelzaak), het Acroniem-onderzoek (Hell's Angels-zaak), het Condor-onderzoek (uitvoer XTC naar Engeland), de Clickfonds-zaak (beursfraude) en het Fuut-onderzoek (Nederlands grootste verdovende middelenonderzoek ooit). Hierdoor heeft hij een vrijwel ongeëvenaarde kennis en ervaring indien het gaat om het voeren van de verdediging in megazaken.

Mr. Le Cocq heeft de Specialisatie Opleiding Strafrecht afgerond en is lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten). Mr. Le Cocq heeft in 2010 de Specialisatieopleiding Jeugdrechtadvocaat afgerond en is lid van de VJAR (Vereniging Jeugdrecht Advocaten Rotterdam) en de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten).

Le Cocq Jongsma Advocaten
  010 – 476 00 00